Drugi po redu sastanak po specijalnostima koji ima za cilj da se ustanove nelogičnosti i zastarele odredbe Pravilnika o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti održan je danas u prostorijama Asocijacje u Čingrijinoj 18 na temu oftalmologije.

Na sastanku su diskutovana tumačenja  i učesnici su razmenili svoja iskustva po pitanju raznih odredaba zakona i propisa koje su neprecizne u iskazu pa u praksi postoje nedoumice (npr.inspekcija u primeni na terenu),. Veliki problem svima predstavljaju postojeće norme koje nisu realne i nisu u funkciji unapređenja kvaliteta i bezbednosti zdravstvene zaštite. Poseban problem oftalmoloskih poliklinika (a ovaj problem postoji i u nekim drugim specijalnostima) jeste visok standard za broj postelja pri osnivanju, koje zbog primena savremenih tehnologija nisu neophodne. Taj propis onemogućava privatne pružaoce zdravstvenih usluga da racionalno koriste prostor i izlaže ih nepotrebnom trošku za opremu koja nije potrebna.

Naredni sastanak po specijalnostima imaće za temu oblast ginekologije, i održaće se 28. jula takodje u prosstorijama Asocijacije.